Pokret za preokret: Nove predizborne obmane sa Fruškogorskim koridorom

"Da li su sredstva za izgradnju Fruškogorskog koridora potrošena na sulude projekte poput fontane na Slaviji"

23. sep 2019

Pokret za preokret ocenio je danas da najnovije najave ministarke Zorane Mihajlović i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića o skorom izboru izvođača radova za Fruškogorski koridor predstavljaju još jednu predizbornu obmanu građana Vojvodine.

“Za Fruškogorski koridor, koji uključuje most preko Dunava, tunel kroz Frušku goru i više obilaznica oko naseljenih mesta ne postoje ni projekti, nije otkupljeno zemljište, nije raspisan tender za izradu projekta niti su obavljeni drugi potrebni radovi, pa je jasno da je najava skorog izbora izvođača samo još jedna predizborna predstava”, naveo je Pokret za preokret u saopštenju za javnost.

Podsetili su da je pred prethodne izbore održane 2016. godine, po najavama zvaničnika iz redova Srpske napredne stranke, početak gradnje Fruškogorskog koridora, sa tunelom bila „gotova stvar“.

“Da li je tačno da su sredstva potrebna za izgradnju tunela kroz Frušku goru i Fruškogorskog koridora potrošena na sulude projekte poput fontane na Slaviji, popločavanja Trga republike, Beograd na vodi, netransparentne predizborne troškove širom Srbije?”, upitao je Pokret za preokret Zoranu Mihajlović i Igora Mirovića.

Tražili su i odgovor na pitanje da li je tačno da u Vojvodini u poslednje četiri godine nije urađen ni kilometar autoputa, a da se čak ne održavaju ni postojeći magistralni i regionalni putevi i da li to ima veze sa “ne baš sjajnom pozicijom Igora Mirovića u SNS hijerarhiji” i da li zbog toga treba da trpi cela Vojvodina, iz koje se ubrzano iseljava stanovništvo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga