Pokret za preokret: Čaba Silađi ostao na suvom zbog nebrige gradskih vlasti u Novom Sadu

Novi Sad nema olimpijski bazen

11. jan 2021

Gradski odbor Pokreta za preokret Novi Sad saopštio je danas da je „sramotno i skandalozno“ za Novi Sad da je plivač Čaba Silađi, koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, morao da se iz Novog Sada preseli u Beograd „jer najveći grad u Vojvodini nema odgovarajući bazen“.

Pokret za preokret navodi da „nakon skandala sa zagađenosti vode na SPENS-u vrlo opasnim hemijskim jedinjenjima, u februaru 2020. godine, Novi Sad nema olimpijski bazen, iako je gradonačelnik Novog Sada više puta javno objavljivao da su radovi na rekonstrukciji bazena završeni“.

„Ovo predstavlja progon iz našeg grada jer Čaba Silađi je ostao na ‘suvom’ zbog nebrige grada. I drugi olimpijci iz Vojvodine i mnogi plivači u istoj su poziciji kao i Čaba Silađi“, navodi Pokret za preokret i dodaje da bi zbog toga „rukovodstvo SPENS-a moralo hitno da bude smenjeno“.

Gradski odbor Pokreta za preokret Novi Sad ocenjuje da je ovo samo još jedan dokaz „da Novi Sad vode ljudi kojima je stalo samo do ličnih interesa, interesa Srpske napredne stranke (SNS) i raznih GALENS-a koji simbolizuju otimanje grada od njegovih stanovnika“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga