Pokret za građansku Suboticu inicirao formiranje gradskih opština

"Inicijativa za decentralizaciju grada i stvaranje gradskih opština da bi one same mogle da odlučuju, upravljaju svojim sredstvima i projektima koji su direktno vezani za njih"

18. nov 2016

Sekretar Pokreta za građansku Suboticu Ljuben Hristov izjavio je da je ovaj Pokret predao Skupštini grada inicijativu o decentralizaciji i formiranju gradskih opština na teritoriji Subotice, a uskoro i predlog za rešavanje sve učestalijih problema koji se javljaju u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

„Jedna od ključnih aktivnosti Pokreta za građansku Suboticu je inicijativa o decentralizaciji grada i stvaranje gradskih opština da bi one same mogle da odlučuju, upravljaju svojim sredstvima i projektima koji su direktno vezani za njih“, rekao je Hristov u sedištu Pokreta.

On je kazao da će Pokret formirati komisiju koja će se u narednom periodu baviti ovom tematikom i sagledati kompletnu situaciju.

Na pitanje novinara zbog čega lider ovog Pokreta, bivši gradonačelnik Subotice Jene Maglai nije tokom svog mandata, o čemu je tada i bilo reči, pokrenuo inicijativu za formiranje gradskih opština, nego sada iz pozicije opozicije insistira na tome, Hristov je rekao da dve i po godine nije dovoljno dug period da se sve promeni.

„Dve i po godine ne možemo reći da je dovoljno dug vremenski period da se sve može promeniti. Ima još mnogo stvari koje ćemo predlagati, a koje će biti u korist građana“, rekao je Hristov.

Govoreći o problemima o kojima su u poslednje vreme izveštavali lokalni mediji, a tiče se problema unutar Predškolske ustanove „Naša radost“, vezano za razne nepravilnosti, loše uslove, pa i mogućeg mobinga zaposlenih, Hristov je kazao da će Pokret u narednih nekolika dana dati predlog na koji način da se ovi problem reše i prevaziđu.

„Oformili smo tim koji će u narednih nekoliko dana dati predlog na koji način bi trebalo da se reše problemi unutar ove Ustanove, o čemu će biti obaveštena i Skupština grada Subotice, kao i javnost“, rekao je Hristov.

Odbornička grupa Pokret za građansku Suboticu u Skupštini grada osnovala je i istoimeno udruženje građana koje će se zalagati za suštinsku decentralizaciju i odnose između političkih i nevladinih organizacija koje deluju u Subotici.

(Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga