Pokret za Građansku Suboticu: Bojkot gradonačelnika zbog nasilničkog ponašanja

"Ne želimo da imamo išta zajedničko sa osobama koje grubo zloupotrebljavaju vršenje vlasti"

31. avg 2017

Odbornička grupa Pokreta za Građansku Suboticu saopštila je danas da će ubuduće bojkotovati gradonačelnika tog grada Bogdana Labana zbog njegovog nasilničkog ponašanja u vulgarnog izražavanja.

„Aktuelni gradonačelnik u potpunosti je izgubio kredibilitet da ikog predstavlja u ovome gradu. Svojim ponašanjem, koje se ogleda u korišćenju najvulgarnijih izraza, pretnjama smrću upućenim jednom našem sugrađaninu, kao i fizičkom maltretiranju iste osobe putem batinaša, dr Laban Bogdan je pokazao da je nedostojan bilo kakve javne funkcije, pa time i funkcije gradonačelnika grada Subotice“, ističe se u saopštenju Pokreta za građansku suboticu.

Odbornici Pokreta napominju da ovim gestom upućuju „jasnu poruku da ne želimo da imamo išta zajedničko sa osobama koje grubo zloupotrebljavaju vršenje vlasti“.

U saopštenju se dodaje da zato ova odbornička grupa neće prisustvovati svečanoj sednici Skupštine grada koja je sazvana za 01. septembar 2017. godine, kao niti jednoj svečanosti povodom dana grada Subotice, na kojoj je predviđeno učešće ili pojavljivanje aktuelnog gradonačelnika.

Pokret napominje da Subotica evidentno nazaduje, dok patokratija, nepotizam, korupcija i kriminal dostižu najveće razmere, te da u takvim okolnostima ne vide osnova da se bilo šta slavi, „naročito u prisustvu potpuno diskreditovane osobe u liku aktuelnog gradonačelnika“.

Odbornička grupa Pokreta za građansku Suboticu navela je da će dalje učestvovati u radu sednica Skupštine grada Subotice koje su radnog karaktera.

Ggradonačelnik Bogdan Laban, inače kadar Srpske napredne stranke, učetvovao je nedavno u incidentu u kojem je, po sopstvenom priznanju, pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“,ali  demantujući optužbe da ga je šamarao. Laban se potom izvinio zbog “neprimerenog” rečnika, ali su brojni politički akteri to ocenili nedovoljnim i zatražili njegovu smenu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga