Pokret ujedinjenih fantoma: Sto šatora ispred gradske kuće

"Zrenjanin je izgleda kao Nojeva barka, samo što nema Noja da obezbedi vodu za piće"

24. jun 2019

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma Milan Pernat i Miljan Čičić uputili su novi zahtev gradonačelniku Zrenjanina u kojem traže prijem, kako bi ga podsetili na obećanje koje im je dao 24. maja ove godine.

Obećanje se tiče početka rada postrojenja za prečišćavanje vode.

Tom prilikom gradonačelnik Zrenjanina javno je obećao da će do kraja juna meseca ove godine poteći ispravna voda za piće iz česmi Zrenjaninaca. Taj datum se polako, ali sigurno približio, a ispravne vode još uvek nem, kaže se u saopštenju za medije i dodaje da ga u svom zahtevu PUFovci takođe podsećaju na njihovu akciju postavljenja 100 šatora za zdravu pijaću vodu ispred zgrade SO Zrenjanin, ukoliko ispravna voda za piće ne bude puštena do kraja juna meseca ove godine.

Inače, PUFovci su započeli štrajk gladju 20.05.2019. godine ispred SO Zrenjanin zbog neispravne vode za piće. Zbog lošeg zdravstvenog stanja u kojem se našao Miljan Čičić usled strajka glađu i preporuke lekara, u subotu 25.05.2019. godine obustaviljen je štrajk PUFa. Razgovor sa gradonačelnikom u petak, 24. maja, nije približio suprotstavljene stavove po pitanju vode.

Zahtevi štrajka – postavljanje cisterni sa ispravnom vodom u gradu i precizan datum kada će postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi – su odbačeni, uz obrazloženje da je štrajk nepotreban jer prečistač u junu počinje da radi.

Gradonačelnik je svoje obrazloženje za nepostavljanje cisterni sa ispravnom vodom za piće obrazložio činjenicom da voda iz cisterni neće biti adekvatnog kvaliteta. Osnovno pitanje koje se postavlja je kako su cisterne sa zdravom vodom za piće mogle biti postavljene recimo u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima tokom prethodnih vrelih dana. Zrenjanin je izgleda kao Nojeva barka koja pluta po vodi, samo što nema Noja da obezbedi vodu za piće, kaže se u saopštenju Puf-a.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga