Pokret slobodnih građana traži ostavku ministra Lončara

"Vučić je nastavio svoju ličnu kampanju i time ugrozio zdravlje bolesnog deteta, ne noseći čak ni zaštitnu masku"

20. feb 2019

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara da podnese ostavku zbog, kako se navodi, brutalnog ugrožavanja bolesnika i korišćenja teško bolesne dece u svrhu političke promocije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je, po mišljenju PSG-a, tokom jučerašnje posete Institutu za majku i dete „zanemario sve epidemološke propise i preporuke lekara“.

Vučić je nastavio svoju „ličnu kampanju“ i time ugrozio zdravlje bolesnog deteta, ne noseći „čak ni zaštitnu masku“, navodi se u saoštenju PSG-a.

PSG navodi da je ministar, s obzirom na to da je lekar, morao da zna procedure za posetu najugroženijm bolesnicima, a pogotovo dečjeg uzrasta i teškog imunološkog statusa, u vreme epidemije gripa kada su posete „strogo“ zabranjene.

Pokret je u saopštenju kritikovao izjavu Lončara da su „to deca sa najtežim oboljenjima za koju je krajnje neizvesno šta će biti“.

„Da li ovo znači da Aleksandar Vučić svojim postupkom, a ministar dozvolom i rečima, imaju pravo odlučivati o nečijoj prognozi zdravlja i izlečenja“, piše u saopštenju Pokreta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga