- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokret Podrži RTV: RTV duže od četiri meseca u v.d. stanju

Pokret Podrži RTV saopštio je danas da već duže od četiri meseca u Radio-televiziji Vojvodine (RTV) traje v. d. stanje bez ikakvog objašnjenja novog rukovodstva zašto nisu izabrani novi programski direktor RTV-a i glavni i odgovorni urednik Prvog programa te medijske kuće, kao i ko su kandidati koji su konkurisali za ove pozicije.

“Podsećamo na to da je novo rukovodstvo RTV-a čak odbilo da objavi imena kandidata koji su konkurisali za ove pozicije, a potpuno je nedopustivo da se takvi podaci kriju od građana. Takođe, nedopustivo je i da se pokrajinski javni servis tretira kao deo političkog plena”, naveo je Podrži RTV u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da na taj način novo rukovodstvo RTV-a javno demonstrira nepoštovanje prema građanima koji su pravi vlasnici pokrajinskog javnog servisa jer ga finansiraju, a svoje delovanje potčinjava interesima političkih krugova moći.

“To se nedvosmisleno potvrđuje i kroz informativni program koji je isključivo u službi aktera vlasti”, navodi se u saopštenju i dodaje da se zbog toga nastavlja pad rejtinga te medijske kuće, koja je očigledno postala servis vlasti a ne građana.

Dodaje se da Pokret Podrži RTV neće odustati od svojih zahteva za smenu rukovodstva RTV- a, ni od zahteva za smenu kompletnog Upravnog odbora RTV-a, kao ni od zahteva za profesionalizaciju rada Regulatornog tela za elektronske medije, kao preduslova da bi se funkcionisanje javnih servisa uskladilo sa zakonima i profesionalnim standardima umesto sa voljom vladajućih struktura.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!