- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokret građanske Subotice: Grad komunalno zapušten, lokalna vlast da odstupi

Pokret građanske Subotice pozvao je gradske vlasti i nadležne službe da odgovorno ispunjavaju svoje obaveze ili da odstupe sa funkcija koje su im poverene, jer je, kako je ocenio, stanje javnih površina i komunalne infrastrukture svakim danom sve gore, a grad sve prljavijii i zapušteniji.

„Sada kada je po izjavama nadležnih budžet uravnotežen, a i zlatno doba nam je stiglo, očekivali bismo da grad, pa i prigradska naselja budu uređenija i održavanija. Umesto toga se susrećemo iz dana u dan sa situacijama da ni osnovne popravke ili osnovni nivo održavanja infrastrukture nije obezbeđen na adekvatan i efikasan način, mesecima se ne preduzimaju radnje čak ni na sitnijim popravkama komunalne infrastrukture“, navodi se u saopštenju.

Pokret ocenjuje da da je potpuno neprihvatljivo da nadležni ne sprovode ni one radove na održavanju komunalne infrastrukture koje zahtevaju minimalna sredstva i malo vremena.

„Ne vidimo efikasno i domaćinsko poslovanje u gradu od strane lokalnih rukovodioca niti od većine javnih preduzeća“, dodaje Pokret, navodeći da je samo jedan primer nemara ograda na Majšanskom mostu koja je pre nekoliko meseci oštećena u saobraćajnoj nezgodi, ali ni do današnjeg dana nije popravljena.

U saopštenju se ukazuje i da su učestale fotografije koje građani Subotice objavljuju na društvenim mrežama o smeću koja preplavljuje taj grad i udarnim rupama koja se mesecima ne popravljaju.

„Na uglu ulica Petefi Šandora i Karađorđeve ulice je već nastala neograđena džungla, koja se u protekle dve godine pretvorila u smetlište i deponiju u samom centru grada, a niko ništa ne preduzima“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!