Pokret građanske Subotice: Grad komunalno zapušten, lokalna vlast da odstupi

"Potpuno neprihvatljivo da nadležni ne sprovode ni one radove na održavanju komunalne infrastrukture koje zahtevaju minimalna sredstva"

07. dec 2018

Pokret građanske Subotice pozvao je gradske vlasti i nadležne službe da odgovorno ispunjavaju svoje obaveze ili da odstupe sa funkcija koje su im poverene, jer je, kako je ocenio, stanje javnih površina i komunalne infrastrukture svakim danom sve gore, a grad sve prljavijii i zapušteniji.

„Sada kada je po izjavama nadležnih budžet uravnotežen, a i zlatno doba nam je stiglo, očekivali bismo da grad, pa i prigradska naselja budu uređenija i održavanija. Umesto toga se susrećemo iz dana u dan sa situacijama da ni osnovne popravke ili osnovni nivo održavanja infrastrukture nije obezbeđen na adekvatan i efikasan način, mesecima se ne preduzimaju radnje čak ni na sitnijim popravkama komunalne infrastrukture“, navodi se u saopštenju.

Pokret ocenjuje da da je potpuno neprihvatljivo da nadležni ne sprovode ni one radove na održavanju komunalne infrastrukture koje zahtevaju minimalna sredstva i malo vremena.

„Ne vidimo efikasno i domaćinsko poslovanje u gradu od strane lokalnih rukovodioca niti od većine javnih preduzeća“, dodaje Pokret, navodeći da je samo jedan primer nemara ograda na Majšanskom mostu koja je pre nekoliko meseci oštećena u saobraćajnoj nezgodi, ali ni do današnjeg dana nije popravljena.

U saopštenju se ukazuje i da su učestale fotografije koje građani Subotice objavljuju na društvenim mrežama o smeću koja preplavljuje taj grad i udarnim rupama koja se mesecima ne popravljaju.

„Na uglu ulica Petefi Šandora i Karađorđeve ulice je već nastala neograđena džungla, koja se u protekle dve godine pretvorila u smetlište i deponiju u samom centru grada, a niko ništa ne preduzima“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Državne jasle
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga