Pokret centra postao Stranka moderne Srbije

“Cilj SMS-a je da u Srbiji stvori uređen i funkcionalan sistem u kojem važe jednaka prava i obaveze za sve. Srbiju vidimo na Zapadu"

23. dec 2018

Pokret centra i Socijaldemokratski savez ujedinili su se u novu političku partiju, Stranku moderne Srbije (SMS), koju će voditi tročlano predsedništvo u sastavu Tatjana Macura, Nebojša Leković i Aleksandar Stevanović, saopštila je danas ta partija.

“Rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave od 14. decembra završena je registracija Stranke moderne Srbije, koja je nastala ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su ispunili obećanje dato biračima da će osnovati političku stranku.

“Cilj SMS-a je da u Srbiji stvori uređen i funkcionalan sistem u kojem važe jednaka prava i obaveze za sve. Srbiju vidimo na Zapadu. Fokus Modernista biće na razvoju domaćih malih i srednjih preduzeća, na podsticanju preduzetništa. Odgovorna socijalna politika i stvaranje pravednog društva u kojem će se donositi zakoni po meri svih članova našeg društva, poštujući socio-kulturološko poreklo”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je za njih ekstremizam kao način promovisanja politike za SMS neprihvaljiv.

“Duboko ceneći i uvažavajući iskustva i mišljenja građana, nastavićemo i produbićemo saradnju na jedan novi i prihvatljiv način, s ciljem da građane motivišemo da se politikom bave, da analiziraju sa nama zakone i propise, da nam pomognu da ih menjamo jer je to pre svega u njihovom interesu. U Srbiju je konačno stigla nova politička kultura – dijalog, argumentovana rasprava, uvažavanje političkih neistomišljenika, kao i drugačija organizaciona kultura”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će konferencija za novinare na kojoj će i zvanično predstaviti Program SMS-a i plan rada biti održana u sredu, 26. decembra u podne u Medija centru u Beogradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga