Pokrenuta istraga protiv inspektora zbog požara u Kontrastu

Četvoro inspektora je već saslušano u svojstvu svedoka tokom sudskog procesa optuženima

25. juna 2014

Novosadsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv četvoro inspektora zbog požara u diskoteci Kontrast u Novom Sadu, u kojem je 2012. godine nastradalo šestoro mladih.

Kako su preneli novosadski mediji, pod istragom su Slavko Hajrović, Tihomir Vuletić i Maja Golubović koji su obavili nadzor i kontrolu u Kontrastu, kao i Veselin Kerac iz građevinske inspekcije.

Četvoro inspektora je već saslušano u svojstvu svedoka tokom sudskog procesa optuženima koji je završen ove nedelje izricanjem zatvorskih kazni od pet do devet godina za zakupce, vlasnika i električara.

Roditelji nastradalih u ovom požaru rekli su posle izricanja presude da su nezadovoljni odlukom Višeg suda, jer nisu procesuirani svi koji su krivi za nesreću, kao i da „nedostaju predstavnici državnih institucija“.

Otac jedne od nastradalih Božo Dalmacija je posle izricanja presuda najavio da će roditelji pokrenuti privatne tužbe odgovornih u državnim institucijama.

Otac nastradale Branko Miladinović rekao je medijima da je tužilaštvo 2012. godine na zahtev roditelja uzelo krivične prijave.

„Sada je tužilaštvo podiglo krivične prijave protiv inspektora. Pretpostavljam da im je toliko vremena trebalo jer su čekali da veštaci daju svoje mišljenje iz Višeg suda, gde su procesuirana prva četvorica optuženih i osuđenih“, rekao je Miladinović.

U požaru u diskoteci Kontrast 1. aprila 2012. godine stradali su Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga