Pokrenut predstečajni postupak u FK Vojvodina

Šćepanović: Vojvodina neće otići u stečaj

14. avg 2014

Privredni sud u Novom Sadu pozvao je poverioce Fudbalskog kluba Vojvodina da se u sklopu predstečajnog postupka pojave 15. oktobra u sudu na ročištu za odlučivanje o planu reorganizacije tog kluba.

Predsednik Upravnog odbora kluba Zoran Šćepanović rekao je za novosadski informativni portal 021 (021.rs) da to nije stečaj, nego „pokušaj da se reši finansijska situacija u klubu i time spreči odlazak u stečaj“.

On je izrazio nadu da će sa poveriocima napraviti dogovore, kako bi Vojvodina mogla da nastavi da isplaćuje dugove i istovremeno nastavi sa igranjem utakmica.

„Želimo da sa svim poveriocima kojima se duguje novac, a to ima genezu nastanka unazad više godina, rešimo pitanje dugovanja. Da izmirimo dugovanja prema državi, kao i dugove prema zaposlenima, svim članovima kolektiva. Takođe, želimo da izmirimo dugove i prema svim ostalim partnerima, jer što se tiče UEFA i FIFA moramo biti precizni da ne bi doživeli da nas kažnjavaju“, kazao je Šćepanović.

On je dodao da se sa poveriocima razgovara da plan reorganizacije bude prihvaćen, ali je naveo da će klub i dalje raditi, i ukoliko plan ne bude prihvaćen.

„Može da se desi da se i ne usvoji plan. Ako se to desi, nikom ništa, nastavljamo dalje, ali jednostavno u ovom momentu smo sprečili da pod blokadama ne funkcionišemo ili da funkcionišemo u sivoj zoni, što ne želimo i zbog čega smo i preduzeli celu ovu stvar“, rekao je Šćepanović.

Prema nezvaničnim informacijama, dugovi FK Vojvodina iznose između 8 i 9 miliona evra.

Nedavno je generalni sekretar „Vojvodine“ Božidar Beronja podneo ostavku na tu funkciju zbog odluka koje je donela uprava kluba, prvenstveno o pokretanju stečaja.

(Autonomija/021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga