Pokrajinski štab predlaže uvođenje vanredne situacije zbog migranata

Potrebno formirati i Pokrajinski savet za migracije, kao povremeno radno telo

13. jula 2015

Pokrajinski štab za vanredne situacija ocenio je danas da bi proglašenje vanredne situacije na teritorijama lokalnih samouprava Kanjiža i Subotica znatno olakšalo pružanje pomoći tim gradovima, koji su u teškoj situaciji zbog velikog priliva migranata.

Pokrajinski štab za vanredne situacije uputio je danas sa sednice opštinskom i gradskom štabu za vanredne situacije Kanjiže i Subotice predlog da razmotre stanje na teritoriji svojih lokalnih samouprava, da izvrše procenu ugroženosti i da odluče da li će predložiti predsedniku opštine odnosno gradonačelniku da proglasi vanrednu situaciju.

S obzirom na procene da se u narednom periodu očekuje još veći priliv migranata, neophodno je da se svakodnevno prati situacija na teritoriji Kanjiže i Subotice, te da se zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešava, piše u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će narednih dana iz Robnih rezervi Vojvodine biti upućena pomoć Kanjiži i Subotici, pre svega u sredstvima za higijenu i sredstvima za dezinfekciju javnih povšina.

Biće upućena i određena količina konzervirane hrane i brašna, a na raspolaganju će biti i mobilna fabrika vode, koja će u ove opština biti upućivana po potrebi, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je potrebno formirati i Pokrajinski savet za migracije, kao povremeno radno telo, koje će predlagati program, mere i planove aktivnosti koje treba preduzeti radi efikasnijeg upravljanja migracijama na teritiriji Vojvodine.

Uloga saveta bi bila da prati migracije na teritoriji pokrajine i o tome izveštava Komesarijat za izbeglice i migracije, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga