Pokrajinski štab: Nema opasnosti od poplava

U redovnu ili vanrednu odbranu od poplava, kao i uz saniranje rupa na nasipima koje su napravile divlje životinje, očekivani prolećni vodeni talas biće spremno dočekan

26. mar 2013

Pokrajinski štab za vanredne situacije procenio je danas da u Vojvodini nema opasnosti od poplava i da su odbrambene linije na nasipima stabilne.

Komandant štaba, potpredsednik Vlade Vojvodine i sekretar za vodoprivredu Goran Ješić rekao je na sednici štaba da pokrajina spremna dočekuje aprislki talas voda, kada počne topljenje snega u Evropi.

„Iako sadašnji vodostaji miruju, zbog velike količine snega u Evropi, koje su slične onima iz 2005. i 2006. godine, od polovine aprila se očekuje porast vodostaja na Dunavu, Savi i Tisi. Međutim, u proteklih nekoliko godina puno para je uloženo da se učvrste, nadvise i izgrade nasipi za spoljnu odbranu od poplava, koji su sada u odličnom stanju“, rekao je Ješić.

Na sednici je rečeno da će, uz redovnu ili vanrednu odbranu od poplava, kao i uz saniranje rupa na nasipima koje su napravile divlje životinje, očekivani prolećni vodeni talas biti spremno dočekan.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga