Pokrajinski sekretarijat: Zašto se Matijević osetio prozvanim

Matijević: Ispada da koljemo kraljevske svinje plave krvi; Sekretarijat: Otkuda Matijeviću 25.000 hektara zemlje?

07. sep 2015

Pokrajinski sekretarijat za vodoprivredu odbacio je danas kritike Industrije mesa Matijević i ponovio da je podneo prijave protiv Matijevića, mesne industrije Neoplanta i protiv firme Trifunović, jer su kod svih njih utvrđene nepravilnosti u vezi sa ispuštanjem otpadnih voda u kanalizaciju u Dunav.

“Industrija mesa Matijević našla se jedina prozvanom da reaguje i iznosi grube uvrede na račun Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Zašto se ovo preduzeće posebno prepoznalo u svemu tome, pitanje je, pre svega, za njihov menadžment”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je nadležni vodni inspektor protiv Industrije mesa Matijević podneo prijavu za privredni prestup, jer je utvrđeno da ta klanica ima prečistače vode, ali ih ne koristi u skladu sa propisima, pa ih je obavezao da to čine.

U otvorenom pismu Industrije mesa Matijević Pokrajinskom sekretaru 5. septembra, između ostalog navedeno je da inspekcija treba da bude u službi privrede, te da lično pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški “ne zna kako je došao na tu dužnost” i želi da opravda učinak na političkoj sceni.

“Smatramo da Industrija mesa Matijević pre svega mora da zna da je inspekcija u službi zakona i građana. Možda je vlasnik te industrije navikao iz nekog ranijeg perioda da bude drugačije, ali to sada nije i ne može biti slučaj”, naveo je Pokrajinksi sekretarijat u saopštenju za javnost.

Dodaje se da bi bilo zanimljivo čuti da li vlasnik Industrije mesa Matijević (Petar Matjević) može tako jednostavno da objasni “kako je stekao 25.000 hektara oranica u Vojvodini” i navodi da se Pokrajinski sekretarijat “neće upuštati” u ocenjivanje kvaliteta proizvoda te mesne industrije.

“Nadležne inspekcije i organi su postupali i postupaće u skladu sa zakonom, svidelo se to Industriji mesa Matijeviću ili ne. Ovim je svaka polemika Pokrajinskog sekretarijata sa Matijevićem završena”, piše u saopštenju.

Industrija mesa Matijević optužila je u subotu Bogaroškog da je “nesmotrenom izjavom i nepromišljenim postupkom doveo u sumnju poslovanje i kredibilitet kompanije”.

„Kao ozbiljna firma koja uspešno posluje preko 20 godina, to ne možemo da dozvolimo“, saopšteno je iz te mesne industrije.

Pokrajinski sekretarijat je podneo prijave protiv navedene tri firme nakon što se u Dunav iz kanalizacionog kolektora u više navrata izlila tečnost crvene boje, za koju je utvrđeno da je u sebi imala i ostatke krvi.

Prošle nedelje su mediji javili da se na istom nmestu u Dunav izlila i tečnost plave boje, pa je Industrija mesa Matijević u svom saopštenju ironično upitala Bogaroškog da li to znači da možda kolju “kraljevske svinje plave krvi”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga