Pokrajinski sekretarijat traži poništavanje rešenja o splavu

Utvrđene nezakonitosti u radu Gradske uprave Zrenjanina

03. okt 2014

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu, zadužen i za resor vodoprivrede, Branislav Bugarski rekao je danas da je ove nedelje Ministarstvu poljoprivrede upućen zahtev kojim se traži poništavanje rešenja grada Zrenjanina, kojim je omogućeno postavljanje splava na jezero u centru Zrenjanina.

Bugarski je rekao da je vodoprivredna inspekcija izvršila kontrolu i utvrdila nezakonitosti u radu zrenjaninske Gradske uprave, kojim se onemogućava rad vodne inspekcije, o čemu je sačinjen i zapisnik.

Pokrajinski sekretar je precizirao da je u postupku inspekcijske kontrole utvrđeno da je u aktima grada izdatim vlasniku splava nezakonito upotrebljeno mišljenje JVP Vode Vojvodine.

„U zapisniku se dodaje i da su dati uslovi u rešenjima u suprotnosti sa Zakonom o planiranju i izgradnji, za koje nije nadležna pokrajinska vodoprivredna inspekcija, ali je kontrola tih akata nemoguća na terenu jer stranka postavljene uslove iz vodne saglasnosti ne može da izvrši“, rekao je Bugarski.

Bugarski je istakao da očekuje da će ministarstvo poništiti rešenje zrenjaninske lokalne samouprave.

„Smatramo da trenutno nije moguće postavljanje splava i očekujemo brzu reakciju ministarstva, jer je reč o problemu od velikog značaja za Zrenjanin, a pre svega o zdravlju građana koji više od 20 noći spavaju na obali tog jezera“, rekao je Bugarski.

Građani zrenjaninskog naselja Mala Amerika protestuju protiv postavljanja splava na jezero u tom delu grada već nekoliko meseci. Njih 53 je podnelo i krivične prijave protiv odgovornih lica, a o predmetu će se izjašanjavati zrenjaninski Viši sud.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga