Pokrajinski sekretar: Ministarstvo da postupi u skladu sa zakonom

Šta je sa snimkom lokalnog stranačkog funkcionera koji je pozvao na uzurpaciju zemlje u Somboru?

25. feb 2016

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da prebacivanje odgovornosti ne rešava probleme poljoprivrednika u Somboru.

Somborski poljoprivrednici održali su juče protest i tražili da se u tom gradu raspiše licitacija za državno poljoprivredno zemljište. Oni su upozorili i da je 5,3 hiljada hektara poljoprivredne zemlje u Somboru uzurpirano.

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković saopštila je juče da je probijanje rokova od lokalne samouprave u Somboru i Autonomne Pokrajine Vojvodine uticalo na to da još nije rešeno pitanje licitacije državne zemlje za izdavanje u zakup za prolećnu setvu u tom gradu.

Pokrajinski sekretar je pozvao ministarku poljoprivrede da kaže šta je republička inspekcija utvrdila na terenu.

„Veoma je čudno da ministarka na svaki način pokušava da skine sa sebe odgovornost u situaciji kada je crno na belo kompletna javnost videla šta se dešava u Somboru. Imamo snimak lokalnog strnačkog funkcionera koji poziva poljoprivrednike da uđu u uzurpaciju državne poljoprivredne zemlje na isti način kao što je to navodno uradila i jedna firma i u pitanju su hiljade hektara državnog zemljišta“, kazao je Bogaroški.

On je istakao i da je Bogosavljević Bošković nakon posete Somboru početkom februara izjavila da će inspekcije utvrditi stanje na terenu.

„Osnovno i jedini pitanje je ko vrši uzurpaciju na teritoriji Sombora i šta će ministarstvo preduzeti povodom toga“, rekao je Branislav Bogaroški.

On je poručio i da nije posao ministarstva da izbegava odgovornost za svoje nadležnosti, nego da postupi u skladu sa zakonom i izvrši svoje obaveze.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga