Pokrajinski savet: Ugrožene pruge u Vojvodini

U narednom periodu sva ulaganja države odnosiće se samo na magistralne pruge

11. dec 2015

Na današnjoj sednici Saveta za železnički saobraćaj upozoreno je da da je ugrožen opstanak velikog broja regionalnih i lokalnih pruga u Vojvodini, jer će se u narednom periodu sva ulaganja države odnositi samo na magistralne pruge.

U saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade objašnjava se da će se od upravljača železničke infrastrukture tražiti spisak pruga u Vojvodini za koje upravljač nema ekonomski interes, nakon čega bi pokrajina i lokalne samouprave u Vojvodini sagledale svoje interese i mogućnosti za preuzimanje određenih pruga na upravljanje.

Savet je, kako se navodi, razmotrio i informaciju o realizaciji IPA projekta koji se odnosio na izradu projektno-tehničke dokumentacije za prugu Segedin – Reske – Horgoš – Subotica – Čikerija – Bačalmaš – Baja.

U saopštenju se dodaje i da je zamenik pokrajinskog sekretara Juhas Balint istakao da je na sednici Republičke revizione komisije, koja je održana krajem novembra ove godine u Ministarstvu građevinarstva odobren Idejni projekat pruge Subotica – Horgoš – granica prema Mađarskoj, čime je taj projekat zvanično postao važeći.

Savet je podržao aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje pruge Segedin – Subotica – Baja, kao i predloge drugih prekograničnih projekata koji se odnose na unapređenje železničkog saobraćaja u Vojvodini, dodaje se u saopštenju Biroa za informisanje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga