Pokrajinski poslanik DS: SNS i Treća Srbija pokušali da me potkupe

Nudili mu povlačenje optužnice ako pređe u drugu stranku

11. dec 2014

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini AP Vojvodine Jovan Tišma optužio je danas predstavnike Srpske napredne stranke (SNS) i Treće Srbije (TS) za, kako je naveo, politički progon neistoimišljenika.

Tišma je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao kako je 29. marta 2013. godine uhapšen, te da mu je prilikom policijskog zadržavanja do 48 sati „neko u civilu, a ko nije iz policijske stanice iz Stare Pazove“ ponudio da potpiše izjavu da je nosio novac predsedniku Demokratske stranke Bojanu Pajtiću, što je on odbio.

„U proteklih šest meseci kontaktiralo me je sedam predstavnika ovih stranaka, potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović, predsednik Treće Srbije Miroslav Parović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada i potpredsednik Treće Srbije Miroje Jovanović i funkcioner te stranke Aleksandar Đurđev koji su mi nudili da ukoliko pređem u Treću Srbiju da će povući optužnicu“, kazao je poslanik DS.

On je istakao da je poslednji susret bio sa Mirovićem u restoranu „Balkan ekspres“ u Novom Sadu, gde mu je Mirović rekao da je „sve sređeno sa predsednikom Vrhovnog kasacionog suda“, kako bi Tišma bio obeštećen od države, ali pod uslovom da ne podnese prijavu protiv države.

„Nisam se ranije obratio ni policiji ni medijima jer sam se plašio, plašim se i sad, ali kako stvari idu, nisam siguran za bezbednost moje porodice i mene. Spreman sam i na poligraf“, naveo je Tišma.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov zatražila je da državni organi „pošteno, nepristrasno i nikako na štetu Tišme reaguju“.

„Ukoliko onaj ko se poziva na predsednika Vrhovnog kasacionog suda nije rekao istinu, onda on treba da odgovora, a ukoliko dogovor sa predsednikom postoji onda treba da odgovaraju obe strane“, rekla je Aleksandra Jerkov.

Mirović: Izmišljotine onih koji kupuju glasove poslanika

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović odbacio je danas navode poslanika Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine Jovana Tišme, koji je optužio predstavnike SNS i Treće Srbije za „politički progon neistomišljenika“.

„To su izmišljotine iz kuhinje onih koji svojim lažima pokušavaju da nadomeste sve što su učinili Vojvodini“, kazao je Mirović za agenciju Beta.

On je istakao kako ne poznaje predsednika Vrhovnog kasacionog suda, te da se „nikada ni sa kim nije sastao u Balkan ekspresu“.

„To su te njihove izmišljotine koje lansiraju poslednjih nekoliko nedelja, jer ne znaju šta će više od kupovine poslanika“, dodao je potpredsednik SNS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga