Pokrajinski ombudsman: Informatika neovlašćeno naplaćuje osiguranje

Ugovor o osiguranju građanin može jedino neposredno da zaključi sa osiguravajućim društvom

23. sep 2013

Informatika nema ovlašćenje da od građana naplaćuje osiguranje stanova i kuća u okviru objedinjene naplate, upozorava pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih.

Ona navodi za Radio 021 da je Informatika sklopila ugovor sa osiguravajućim društvom i time dala sebi za pravo da obavlja ovakvu vrstu naplate.

„Informatika je zaključila ugovor sa osiguravajućim društvom i smatraju da je, na neki prećutan način, građanin kada uplati prvu naknadu pristao na taj ugovor. Međutim, isto tako i kad ne uplati, po istom osnovu se raskida taj ugovor“, kaže ona.

Pokrajinska ombudsmanka objašnjava da je Informatika dužna da u okviru objedinjene naplate naplaćuje usluge komunalnih preduzeća, poput deratizacije i čišćenja zgrada, što ne uključuje i osiguranje stanova.

Ona navodi da ugovor o osiguranju građanin može neposredno da zaključi sa osiguravajućim društvom, a da Informatika to nikako ne može da naplaćuje.

U Informatici su nam rekli da nisu obavešteni da su dobili bilo kakvu preporuku i nisu želili da komentarišu upozorenje pokrajnske ombudsmanke.

(021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga