Pokrajinski konkursi za energetiku vredni 174 miliona dinara

Bespovratna podsticajna sredstva u oblasti održivih načina korišćenja energije

02. mar 2016

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je danas sedam konkursa za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u oblasti održivih načina korišćenja energije, u ukupnoj vrednosti od 174 miliona dinara.

Kako se navodi, ove godine biće finansirana realizacija projekata za korišćenje biomase za grejanje u javnim ustanovama, a ovaj konkurs je vredan 27 miliona dinara.

Sekretarijat će sa četiri miliona dinara finansirati i projekate nevladinih organizacija i neprofitnih institucija kojima će se raditi na unapredjivanju znanja predškolske dece i učenika osnovnih i srednjih škola u Vojvodini o efikasnom korišćenju energije.

Konkurs predvidja i 30 miliona dinara za projekte rekultivacije napuštenih kopova, 28 miliona za projekte korišćenja solarne energije za grejanje vode u javnim objektima i 30 miliona za primenu toplotnih pumpi u zagrevanju i hladjenju tih objekata.

Biće dodeljeno i 45 miliona dinara za projekte energetski održivih farmi i primenu solarne energije u zalivnim sistemima, a ovaj konkurs je vredan 10 miliona dinara.

Sve informacije u vezi sa konkursima dostupne su na veb stranici Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine www.psemr@vojvodina.gov.rs.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga