Pokrajinski i novosadski DS: Pretnje Aleksandri Jerkov ozbilje i opasne

"Šešelja štiti i podržava vladajući režim i vođa tog režima"

10. apr 2019

Pokrajinski i Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu, najoštrije su danas osudili, kako su naveli „ozbiljne i opasne pretnje“ koje je potpredsednici DS i narodnoj poslanici Aleksandri Jerkov uputio predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

„Njegove pretnje našoj stranačkoj koleginici ne smeju se uzimati olako jer ih je uputio čovek koji je osuđen za ratne zločine i koji je, između ostalog, poznat po tome da je nasilnik koji ne preza ni od čega. Nadležni državni organi su dužni da odmah pokrenu na zakonu zasnovane postupke protiv Šešelja, pošto je on svojim javnim istupima počinio više krivičnih dela„, navodi se u saopštenju PODS.

DS je zatražila da se Šešelju odmah oduzme poslanički mandat u Skupštini Srbije, jer „kao pravosnažno osuđeni ratni zločinac nema zakonsko pravo da bude član najvišeg predstavničkog doma svih građana“.

Predsednik PO DS Nebojša Novaković je podsetio da je Jerkov zbog svog javnog političkog rada odavno na meti uvreda i pretnji koje joj upućuju „vođa radikala i njegovi sledbenici“.

On je ocenio da Šešeljeve pretnje i istupi predstavljaju još jedan drastičan slučaj nasilja nad ženama u javnom prostoru i pozvao na reakciju i osudu od strane čitave javnosti.

„U pravnoj i demokratskoj državi Šešelju ne bi bilo mesta u javnom životu uopšte i on ne bi mogao nikom da preti, ali Srbija danas očigledno nije ni pravna ni demokratska zemlja. Štaviše, njega otvoreno štiti i podržava vladajući režim i vođa tog režima, Šešeljev politički sin i najbolji učenik, Aleksandar Vučić. U tome je zapravo i najveći problem i najveća društvena opasnost od Šešeljevih izliva mržnje i prostakluka“, upozorio je Novaković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga