Pokrajinska vlada utvrdila amandmane na zakon o poljoprivrednom zemljištu

Predloženo sazivanje sednice na kojoj bi bili razmatrani predlozi amandmana

13. nov 2015

Pokrajinska vlada utvrdila je danas tekst šest amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje.

Vlada Srbije usvojila je nedavno predlog izmena i dopuna zakona o poljoprivrednom zemljištu, nakon čega se očekuje da će se o njemu uskoro izjašnjavati i poslanici u republičkoj Skupštini.

U saopštenju Pokrajinske vlade se ocenjuje da je poljoprivredno zemljište jedan od retkih prirodnih resursa kojim još uvek naša država raspolaže i da ono predstavlja značajni razvojni potencijal.

Pokrajinska vlada zaključila je i da Skupštini Vojvodine podnese predlog za sazivanje sednice na kojoj bi bili razmatrani predlozi amandmana, koje bi, nakon usvajanja, kao ovlašćeni predlagač uputila Skupštini Srbije.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje i o imenovanju docenta dr Ivana Levakova, doktora medicine, specijaliste urologije, za direktora Kliničkog centra Vojvodine, na period od četiri godine.

Pokrajinska vlada predložila je Upravnom odboru Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje da za direktora Pokrajinskog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ponovo imenuje Slavka Imrića.

Nedugo nakon današnje sednice Pokrajinske vlade iz Biroa za informisanje je saopšteno i da je za utorak sazvana i sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj će se razmatrati predloženi amandmani.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga