Pokrajinska vlada usvojila programe Voda Vojvodine i Vojvodinašuma

Vojvodina uspešno odbranjena od poplava

31. dec 2014

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici dala saglasnost na programe poslovanja u 2015. godini javnih preduzeća Vode Vojvodine i Vojvodinašume.

Programom poslovanja Voda Vojvodine planiraju se značajna sredstva za održavanje sistema za odvodnjavanje i uređenje kanalske mreže, kao i za održavanje i ojačavanje nasipa, navodi se u saopštenju sa sednice.

Vodoprivreda u Vojvodini predstavlja jedan od najkompleksnijih sistema od čijeg stanja i funkcionisanja zavise svi građani u Vojvodini, što se i pokazalo u prethodnom periodu, a posebno tokom majskih poplava u ovoj godini, kada je Vojvodina uspešno odbranjena, piše u saopštenju.

Dodaje se da je više od 45 odsto teritorije Vojvodine ugroženo od poplava od spoljnih voda, a 85 odsto od poplava od unutrašnjih, podzemnih voda.

Javno preduzeće Vojvodinašume, programom poslovanja za 2015. godinu, planira obnavljanje šuma na 1.861 hektaru, uz 225 hektara ponovnog pošumljavanja, koje je neophodno zbog nepovoljnog uticaja vremenskih uslova u 2014. godini.

Novo pošumljavanje planira se na 345 hektara, dok će se radovi na zaštiti šuma izvoditi na površini većoj od 7.300 hektara postojećih šuma i na više od 1.000 hektara novih šuma podignutih iz budzetskog fonda za šume, navodi se u saopštenju.

Pokrajinska vlada je danas za direktora novoosnovane Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, postavila Nebojšu Malenkovića, koji je do sada bio na čelu Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji je transformisan u upravu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga