Pokrajinska vlada usvojila Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci

Usvojene i informacije o merama demografske politike

22. jula 2015

Ukupno ostvareni prihodi i primanja budžeta Vojvodine za prvih šest meseci ove godine iznose blizu 33 milijarde dinara, ili 52,6 odsto od planiranih 62,57 milijardi dinara, saopštila je danas Pokrajinska vlada, koja je usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za prvih šest meseci ove godine, koji će biti dostavljen pokrajinskoj skupštini.

Ukupni rashodi i izdaci budžeta Vojvodine za ovaj period izvršeni su u iznosu od oko 25,3 milijardi dinara, odnosno 40,5 odsto od planiranih 62,57 milijardi dinara, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada usvojila je danas i Informaciju o realizaciji mera utvrđenih Programom demografskog razvoja Vojvodine za prvih šest meseci 2015. godine, a prema tim podacima, pravo na mesečnu novčanu pomoć od 12.000 dinara porodici u kojoj se rodi treće dete ostvaruje ukupno 3.935 porodica u pokrajini.

Za tu namenu iz budžeta Vojvodine za prvih šest meseci izdvojeno je oko 285 miliona dinara, piše u saopštenju.

Dodaje se da su pravo na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete u 2015. godini ostvarile 42 porodice, a visina pomoći u 2015. godini iznosi 200.000 dinara po porodici pa je za ovu namenu u prvih šest meseci 2015. godine izdvojeno 8,29 miliona dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga