- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokrajinska vlada upućuje pomoć ugroženima

Pokrajinska vlada donela je na današnjoj sednici odluku da će u narednom periodu uputiti pomoć iz pokrajinske Direkcije za robne rezerve Savezu samostalnih sindikata Subotice, Nezavisnom udruženju nezaposlenih iz Zrenjanina i Crvenom krstu Novog Sada.

Kako se navodi, po zahtevu Saveza samostalnih sindikata Subotice, zaposlenima u preduzećima „Agroseme-Panonija“ i „Agrola“ biće upućen 51 paket pomoći u prehrambenim i sanitarnim artiklima.

Zaposleni u ta dva subotička preduzeća mesecima unazad nisu dobijali platu, dok im godinama unazad nije regulisan radni staž, navodi se u saopštenju sa sednice Pokrajinske vlade.

Pomoć će biti upućena i Nezavisnom udruženju nezaposlenih Vojvodine iz Zrenjanina, koje broji oko 8.500 članova, lica bez zaposlenja, bez stalnih primanja, socijalnog osiguranja i bez sredstava za osnovne egzistencijalne potrebe.

Iz pokrajinske Direkcije za robne rezerve ovom udruženju biće upućeno 3.000 paketa sa prehrambenim i sanitarnim artiklima, u vrednosti od 9,3 miliona dinara.

Na zahtev Crvenog krsta Novog Sada, za pakete socijalne pomoći u šestomesečnom periodu, biće upućena roba u ukupnoj vrednosti od 12,8 miliona dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!