Pokrajinska vlada traži spuštanje nivoa Đerdapa

Održana vanredna sednica vojvođanske vlade

08. mar 2016

Pokrajinska vlada apeluje da se akumulacija Đerdap spusti za minimum 30 centimetara, jer sada nije vreme za stvaranje profita nego za slogu i odbranu ljudskih života i materijalnih dobara u Srbiji, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje.

Pokrajinska vlada održala je danas vanrednu sednicu povodom poplava, potrebe da se pokaže solidarnost sa ugroženim sredinama, kao i potrebe da se razmotri aktuelno stanje na vodotocima u Vojvodini.

U saopštenju koje je novinarima upućeno nakon sednice navodi se da je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić poručio da je ta institucija spremna da pruži pomoć i pokaže solidarnost sa stanovništvom u poplavljenim sredinama koje su van teritorije pokrajine.

Kako se objašnjava, zaključeno je i da su svi raspoloživi tehnički i ljudski kapaciteti ponuđeni Srbijavodama i Sektoru za vanredne situacije, za sanaciju i spasavanje ugroženih na teritorijama van Vojvodine.

„Pokrajinska vlada zadužila je i Direkciju za robne rezerve da po nalogu Pokrajinskog štaba za vanredne situacije isporuči prehrambeno-sanitarne pakete i flaširanu vodu sredinama u Srbiji, koje su ugrožene u poplavama“, navodi se u saopštenju vojvođanskog Biroa za informisanje.

U njemu se dodaje i da je nakon izveštaja Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine i Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, konstatovano da se isplatio svaki dinar koji je Pokrajinska vlada u proteklih 12 godina uložila u izgradnju i rekonstrukciju nasipa i vodoprivredu u Vojvodini.

„Predsednik i članovi pokrajinske vlade doneli su zaključke u kojima se ističe daje u Vojvodini sistem odbrane od poplave podignut na najviši stepen pripravnosti, uvedena su dežurstva od 24 sata na deonicama gde je već uvedena redovna i vanredna odbrana od poplava. Mehanizacija, ljudstvo i
materijali su na zadovoljavajućem nivou, a od 2014. godine je uloženo  preko 300 miliona dinara u zonu, koja i sada može biti ugrožena“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga