Pokrajinska vlada predlaže Strategiju inovativnih aktivnosti

Značajan deo biće posvećen inovacijama i praćenju inovacija u IT sektoru

27. feb 2015

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin najavio je danas da će Pokrajinska vlada za nekoliko dana Skupštini Vojvodine predložiti Strategiju inovativnih aktivnosti u AP Vojvodini, u kojoj će značajan deo biti posvećen inovacijama i praćenju inovacija u IT sektoru.

Vasin je na skupu o unapređenju poslovanja uprave uz primenu informacionih tehnologija „VojvodinaNext: unapređenje poslovanja uz najnovije Microsoft tehnologije“, koji je danas održan u vojvođanskoj Skupštini, ocenio da su pokrajina i Novi Sad prepoznati kao „ostrvo informacionih tehnologija“, koje postaje sve vidljivije u Evropi i svetu.

On je dodao da resorni sekretarijat kroz svoje programe podržava i rad Vojvođanskog IKT klastera – VOICT, koji je kroz uspešne programe uspeo da afirmiše svoje poslovanje, ali i Vojvodinu na nivou Evropske unije. Vasin je istakao da je pokrajina podržala i programe obuke u oblasti IT sektora, jer je tu videla resurs u koji treba ulagati, da bi što više mladih stručnjaka ostalo u zemlji.

Direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa Dobrivoje Antonić istakao je značaj primene informacionih tehnologija u svim oblastima društvenog života. On je ocenio da svi pokrajinski organi, a posebno Pokrajinska vlada i Skupština, spadaju u red najuređenijih institucija, ne samo na teritoriji Vojvodine, nego i na nivou Srbije.

Direktorka prodaje za mala i srednja preduzeća kompanije Microsoft Srbija Miljana Jovičić ocenila je da postoje brojni izazovi koje treba savladati kako bi se unapredila efikasnost naših javnih službi i njihova saradnja sa građanima.

„Tu se pre svega misli na bolju integracija službi unutar lokalnih samouprava, potom na formiranje zajedničkih javnih portala koji omogućavaju bolju saradnju između lokalnih samouprava i građana, te na edukaciju zaposlenih u lokalnim samoupravama kako bi što efikasnije odgovorili na zahteve građana“, istakla je Jovičić.

Na današnjem skupu predstavljeni su i primeri dobre prakse upotrebe informacionih tehnologija u pokrajinskoj upravi i lokalnim samoupravama, kao i novi Microsoft servisi podrške uspešnijoj javnoj upravi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga