Pokrajinska vlada nastavlja pomaganje stanovnicima Jamene

Opština Šid zamolila je da se ova aktivnost i dalje nastavi

04. feb 2015

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade usvojena je inicijativa da u sremsko mesto Jamena u opštini Šid, koje je za vreme majskih poplava pretrpelo najveće materijalne štete, Pokrajinska vlada uputi pomoć, koja bi podrazumevala prehrambene artikle, poljoprivrednu mehanizaciju i neophodnu podršku u oblasti građevinarstva.

U saopštenju se podseća da je Pokrajinska vlada do sada u Jamenu uputila 81 tonu brašna u vrednosti od deset miliona dinara, kao i 2.000 sanitarnih i prehrambenih paketa, u okviru čega je omogućeno da socijalno ugroženo stanovništvo ima svakoga dana besplatnu isporuku hleba.

Kako se navodi, sa adrese opštine Šid pre nekoliko dana je stigla molba da se ova aktivnost i dalje nastavi.

„Pokrajinska vlada je saglasna da se preko Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine, uputi nova pomoć, kako bi se nastavila besplatna isporuka hleba za one stanovnike kojima je ovakva pomoć najneophodnija“, piše u saopštenju sa sednice.

U njemu se konstatuje da će u prvom kvartalu ove godine biti neophodno isporučiti 13.500 vekni hleba mesečno.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici prihvatila i informaciju o potraživanjima Autonomne pokrajine Vojvodine od dužnika a.d. „Aleksa Šantić“ iz istoimenog naselja u somborskoj opštini, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje Pokrajinske vlade.

U saopštenju se dodaje da je na današnjem zasedanju prihvaćena informacija povodom predloga Razvojnog fonda Vojvodine osnivačima za donošenje zaključaka u vezi sa potraživanjima Razvojnog fonda Vojvodine od a.d. Aleksa Šantić, kako bi se doprinelo rešavanju pitanja privatizacije u ovom preduzeću.

Na današnjoj sednici usvojeni su i izveštaj i plan rada Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga