Pokrajinska vlada daje novac za ugradnju kotla u subotičkoj bolnici

Alarmantno stanje i nepouzdan rad sistema koji zahteva hitnu reakciju

13. avg 2014

Pokrajinska vlada izdvojila je 23,4 miliona dinara za ugradnju gasnog parnog kotla u Opštoj bolnici u Subotici, saopšteno je u sredu sa sednice vojvođanske vlade.

Kako se objašnjava, u postojećoj kotlarnici u Opštoj bolnici u Subotici neophodno je zameniti dva parna kotla na mazut iz 1969. godine, koji obezbeđuju svakodnevno funkcionisanje važnih službi u bolnici, poput centralne sterilizacije, pripreme hrane i vešeraja.

I pored tekućeg održavanja, jedan kotao je već van upotrebe usled pucanja dimnih cevi i zadnjeg zida. Stručni nalazi operatera sistema Javnog komunalnog preduzeća Toplana iz Subotice ukazuju na alarmantno stanje i nepouzdan rad sistema koji zahteva hitnu reakciju.

Pored toga, instaliranjem novog parnog kotla sa višim stepenom iskorišćenosti i manjim gubicima, kao i novom, automatski regulisanom linijom za hemijsku pripremu kotlovske vode, moguće je smanjiti potrošnju energenata za još 20 odsto na godišnjem nivou, piše u saopštenju za javnost.

Pokrajinska vlada usvojila je danas informacije o načinu realizacije obaveza „Žitohema“ iz Zrenjanina i „Stamevskog“ iz Stare Pazove, koje proističu iz ugovora o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija u Vojvodini. U cilju izmirenja obaveza, „Žitohem“ je zadužen da isporuči 10 tona organskih jabuka, a „Stamevski“ svoje proizvode, mini kolače i torte, u vrednosti od 20 miliona dinara, za zdravstvene ustanove i ustanove socijalne zaštite, čiji je osnivač Pokrajinska vlada, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Pokrajinska vlada zadužila je Direkciju za robne rezerve Vojvodine, da interveniše robom u opštinama Žitište, Titel i Bački Petrovac.

Opština Žitište obratila se za pomoć za zaposlene u preduzeću „Agroživ“ pa će se za 1.030 zaposlenih radnika i za njihove porodice uputiti prehrambeni i sanitarni artikli u vrednosti od 3,6 miliona dinara.

U cilju pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u opštini Titel uputiće se paketi u vrednosti od 2,8 miliona dinara.

Opštini Bački Petrovac uputiće se pomoć u artiklima iz Robnih rezervi Vojvodine u vrednosti od milion dinara.

Pomoć u paketima sa prehrambenim i sanitarnim artiklima biće obezbeđena i za članove Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata iz Pančeva, Crvenom krstu Novog Sada biće obezbeđene palete za manipulaciju robom koja se otprema kao pomoć socijalno ugoženom delu stanovništva, prehrambeni artikli za narodnu kuhinju i štedljive sijalice.

Sva isporučena roba delom je iz robnih rezervi, a delom roba iz povraćaja koju su različita preduzeća stavila na raspolaganje Pokrajinskoj vladi, po osnovu realizacije dela obaveza iz programa sufinansiranja proizvodnih pogona novih tehnologija, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga