Pokrajinska vlada: 183 miliona dinara za zapošljavanje

Usvojen i Izveštaj o stanju prirode u Vojvodini za period od 2010. do 2014. godine

10. feb 2016

Pokrajinska vlada usvojila je danas Akcioni plan zapošljavanja za 2016. godinu, za koji je u pokrajinskom budžetu obezbeđeno 183 miliona dinara, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje.

Kako se objašnjava, Akcionim planom je predviđen nastavak programa i mera koji se sprovode već više godina unazad i čija realizacija omogućava održivo povećanje zaposlenosti na teritoriji Vojvodine.

U saopštenju se ističe da će u ovoj godini biti subvencionisano samozapošljavanje nezaposlenih lica u iznosu od 160 hiljada dinara za otvaranje radnji i preduzeća.

Kako se navodi, obezbeđene su i subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica u iznosu od 140 hiljada dinara, kao i sredstva za finansiranje programa stručne prakse visokoobrazovanih mladih nezaposlenih ljudi u Vojvodini, kao i za program javnih radova.

Članovi Pokrajinske vlade prihvatili su i Izveštaj o stanju prirode u Vojvodini za period od 2010. do 2014, koji je sačinio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Kako je navedeno, u pokrajini je, u izveštajnom periodu, povećana površina pod zaštitom za 15,7 hiljada hektara. Za 20 odsto je povećan broj  zaštićenih područja, kojih trenutno ima 134. Najveći iskorak u Vojvodini, dodaje se, u odnosu na ostale delove Srbije, jeste uspostavljanje ekološke mreže, u skladu sa evropskim standardima u ovoj oblasti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga