- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokrajinska sekretarka za sport uručila sertifikate školama

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić uručila je danas osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Jovan Popović“ u Kikindi serfitikate, kojima su one i zvanično postale ustanove u kojima se vodi posebna briga o fizičkoj aktivnosti i zdravlju svih đaka.

Kikindske osnovne škole su među osam obuhvaćenih programom „Aktivne škole“, koji je sastavni deo Strategije razvoja školskog sporta u Vojvodini. Taj dokument jednoglasno su usvojili poslanici vojvođanske Skupštine.

Tepić je ovom prilikom istakla da program ne predstavlja samo slovo na papiru i da je uveo veliku promenu u osnovnoškolskom obrazovanju kada je reč o zdravlju učenika škola koje su njime obuhvaćene.

„Zdrava ishrana, fizička aktivnost tokom malih i velih odmora, veći broj sportskih sekcija, čine ove škole ‘aktivnijim’ od drugih. Roditelji koji budu upisivali svoju decu u ‘Aktivne škole’ znaće da su njihova deca na mestu u kojem će se posebno voditi računa o zdravim stilovima života i zdravlju, što svima nama treba da bude prioritet jer živimo u vremenu u kome se o tome vodi sve manje i manje računa“, navela je pokrajinska sekretarka.

Prema njenim rečima, škole u programu „Aktivne škole“ imaće i poseban status u resornom sekretarijatu, jer su sertifikatima dokazale da je školski sport podignut na nivo na kojem bi trebalo da bude u svim školama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!