Pokrajina traži 30 odsto prihoda od taksi u oblasti životne sredine

Za sada Pokrajina po zakonu ne ubira nikakva sredstva od taksi i naknada u oblasti životne sredine

06. jula 2015

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj izneo je danas primedbu na izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine, prema kojoj se traži da se Pokrajina pojavi kao subjekat ubiranja dela prihoda od taksi i naknada na teritoriji Vojvodine.

Pokrajinski sekretar Slobodan Puzović predložio je na današnjoj javnoj raspravi o tom zakonu da 30 odsto od svih prikupljenih taksi i naknada na teritoriji pokrajine ide u pokrajinski budžetski fond.

Kako je naveo, iz tog fonda bi se sufinansirale aktivnosti vezane za oblast životne sredine, upravljanje otpadom, monitoring, prirodna dobra, za održivo korišćenje prirodnih resursa kao i za povećanje zaštitnih zelenih pojaseva.

„Za sada Pokrajina po zakonu ne ubira nikakva sredstva od taksi i naknada u oblasti životne sredine i smatramo da je to veliki problem“, ocenio je Puzović.

Javnu raspravu o izmenama Zakona o zaštiti životne sredine organizovalo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu životne sredine u Novom Sadu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga