Pokrajina se zadužuje 18 miliona evra za Kamenicu

Pokrajina od Uprave za javni dug, odnosno od Ministarstva finansija, dobila odobrenje za to zaduživanje.

03. jul 2013

Skupština Vojvodine danas je usvojila predlog da se pokrajina zaduži za 2,2 milijarde dinara za nabavku opreme za zdravstvenu ustanovu „Kamenica 2“ u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman rekao je pred poslanicima da će zaduživanje za „Kamenicu 2“ biti izvršeno emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti, na period od 10 do 15 godina, sa godišnjom kamatom od šest odsto.

Prema njegovim rečima, biće emitovana jedna ili više emisija hartija od vrednosti, a Vlada Vojvodine biće ovlašćena da utvrdi uslove, vrednosti pojedinačnih akcija i druge elemente neophodne za realizaciju emisije.

On je rekao da je takvo zaduživanje od velike koristi i na dobrobit svih građana Vojvodine i da je pokrajina od Uprave za javni dug, odnosno Ministarstva finansija, dobila odobrenje za to zaduživanje.

Radoman je rekao da je planirano da se opreme tri instututa u Kamenici. Institut za kardiovaskularne bolesti dobiće 467 miliona dinara, za onkologiju 870, dok je za plućini potrebno 760 miliona.

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović rekla je da je ovaj projekat neophodan za celu Vojvodinu jer će doći do proširenja postojećih instituta u aneks „Kamenica 2“.

„To predstavlja poboljšanje zdrastvenog stanja svih građana i oni ovo zaslužuju. Da pare imamo, ne bi bilo zaduživanja i to je objektivna cifra koja podrazumeva opremu celog aneksa, od operacionih sala do radioloških bukera“, rekla je Vesna Kopitović.

Prema njenim rečima, ovo je neophodno jer svi građani Vojvodine gravitiraju ka tim institutima, čijim će opremanjem Vojvodina dobiti ono što je oduvek želela, a to je lečenje po svetskim standardima.

Izgradnja „Kamenice 2“ počela je 2008. godine, a do sada je završenen građevinski deo radova.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga