Pokrajina pomaže edukaciju o evropskim projektima

Program pruža informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa

23. jan 2015

Pokrajina je danas raspisala konkurs za prijavu na program „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“. Kako se objašnjava u saopštenju Pokrajinske vlade, konkurs za prvu generaciju polaznika raspisao je vojvođanski Fond „Evropski poslovi“, u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

U saopštenju se navodi i da program pruža detaljne informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa kojima se finansiraju projekti u različitim oblastima, kao što su zaštita životne sredine, privreda, obrazovanje, kultura i druge oblasti, zatim o pripremi uspešnih projekata, upravljanju odobrenim projektima i kontroli trošenja EU sredstava.

S obzirom na to da se svake godine značajna sredstava u Evropskoj uniji odobravaju za sprovođenje projekata na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou širom Evropske unije i u državama koje se nalaze u pretpristupnom procesu, cilj programa je priprema polaznika za kreiranje i implementaciju evropskih projekata.

Program se sastoji iz šest modula sa ukupno 19 nastavnih disciplina, 325 časova aktivne nastave i 130 časova mentorskog rada i trajaće 22 radne nedelje. Nastava će se izvoditi petkom posle podne i subotom u Novom Sadu, a predavači su stručnjaci koji poseduju veliko teorijsko i praktično iskustvo u upravljanju EU fondovima i programima, dodaje se u saopštenju Pokrajinske vlade.

U njemu se objašnjava i da je on namenjen zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, mesnim zajednicama, pokrajinskoj administraciji, razvojnim agencijama, kancelarijama za lokalno-ekonomski razvoj, opštinskim turističkim organizacijama, kancelarijama za mlade, javnim i javno-komunalnim preduzećima, obrazovnim institucijama, institucijama kulture,organizacijama civilnog društva, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, fakultetima, institutima i istraživačkim ustanovama, drugim institucijama koje se mogu javiti kao korisnici sredstava iz evropskih fondova.

Pokrajinska vlada je krajem prošle godine razamatrala informaciju o novom, specijalističkom programu pod nazivom „Upravljanje regionalnim rezvojem kroz EU fondove“ i zadužila pokrajinski Fond „Evropski poslovi“ da ga realizuje. Kompletan program biće finansiran sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine.

Više informacija o konkursu može se pročitati na portalu Fonda „Evropski poslovi“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga