Pokrajina omogućila prosvetarima polaganje ispita za licencu

Sekretarijat očekuje da će se uskoro steći uslovi da Ministarstvo vrati ovaj novac u pokrajinski budžet

01. juna 2015

Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice omogućili su finansijski i organizaciono jednom delu nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika u Vojvodini da na osnovu potpisanog ugovora o prenosu potraživanja, tokom maja ove godine polažu ispit za dobijanje neophodne licence za rad, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

„Nakon višegodišnjeg čekanja, pored redovnih kandidata u majskom ispitnom roku, ispit je polagalo i 65 pomenutih kandidata, od toga iz osnovnih škola 32, srednjih škola 12 i predškolskih ustanova 21 kandidat, od čega je oko 65 odsto kandidata koji drže nastavu na mađarskom nastavnom jeziku“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, dodaje se, kandidati koji tokom studija nisu imali pedagogiju i psihologiju, njih 28, polagali su predispit, kao preduslov za polaganje ispita za licencu.

Ukazuje se i da je od ukupno 140 zaključeno 137 ugovora sa 74 ustanove obrazovanja i vaspitanja na teritoriji AP Vojvodine, kojima su na Pokrajinu preneta potraživanja troškova za licence uplaćenih Ministarstvu.

„Republičko Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavešteno je o potpisanim ugovorima, a resorni sekretarijat očekuje da će se uskoro steći uslovi da Ministarstvo vrati ovaj novac u pokrajinski budžet“, navodi se u saopštenju.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga