Pokrajina izvojila 52,5 miliona za stočarstvo

Resorni sekretarijat nastaviće sa potpisivanjem ugovora za dodelu sredstava u toj oblasti

27. nov 2014

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je 164 ugovora u ukupnoj vrednosti od 52,5 miliona dinara za unapređenje odgajivačkog programa u stočarstvu, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

Kako se navodi, ugovori su dodeljeni u okviru Programa za unapređenje stočarstva u Vojvodini u ovoj godini, a korisnicima ih je na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

Bogaroški je najavio da će resorni sekretarijat naredne nedelje nastaviti sa potpisivanjem ugovora za dodelu sredstava u oblasti stočarstva, i to ugovora za mini mesare i mini mlekare, zatim za izložbe, genetske resurse i drugo.

„U narednoj godini ćemo nastojati da izdvojimo više sredstava za stimulisanje stočarstva u Vojvodini. Stočarstvo nam je trenutno najslabija karika u poljoprivrednoj politici subvencionisanja koju smo do sada sprovodili, jer su sve ostale linije subvencionisanja obezbeđene namenskim sredstvima i budžetskim fondovima „, kazao je Bugarski.

On je izrazio uverenje da će budžet za stočarstvo biti veći, te da će uz pomoć struke, pre svega Poljoprivrednog fakulteta, ta sredstva biti plasirana na najbolji način.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: RIK
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga