Pokrajina će pomoći rad Medija centra Vojvodine NDNV-a

Tomanova-Makanova je u razgovoru sa predsednikom NDNV-a Dinkom Gruhonjićem rekla da su spremna rešenja, kao i finansijska podrška pokrajine za osnivanje Medija centra Vojvodine.

19. nov 2010

Potpredsednica Vlade Vojvodine i pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova-Makanova obećala je danas pomoć pokrajinske vlade Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV) u osnivanju Medija centra u Novom Sadu.

Tomanova-Makanova je u razgovoru sa predsednikom NDNV-a Dinkom Gruhonjićem rekla da su spremna rešenja, kao i finansijska podrška pokrajine za osnivanje Medija centra Vojvodine, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

NDNV u svojim prostorijama u Novom Sadu radi na osnivanju Medija centra Vojvodine, a radovi i nabavka opreme traju i uz pomoć OEBS-a, američke ambasade u Srbiji i drugih donatora.

Gruhonjić je rekao da se završetak radova očekuje u prvom kvartalu naredne godine i zahvalio na pomoći pokrajinske vlade. On je naveo da je već uspostavljena saradnja između Medija centra Vojvodine i medija centara iz Beograda i Niša.

Tokom razgovora, bilo je reči o položaju novinara u Srbiji, kao i o Medijskoj strategiji Vojvodine, kao sastavnom delu republičke strategije.

Sagovornici su se složili da je ova Strategija razvojna, da je podložna promenama i usavršavanjima, s obzirom da je reč o „pionirskom poslu”, čiji je cilj postizanje evropskih standarda u oblasti medija.

Tomanova-Makanova je čestitala Gruhonjiću na godišnjoj nagradi za toleranciju, koju mu je u utorak uručio predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

Ona je ocenila da je značaj ove nagrade veoma veliki, naročito u multinacionalnoj Vojvodini i naročito jer su ljudska prava, tolerancija i antidiskriminatorska pitanja “velike i veoma česte teme”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga