Pojedini Hrvati u Šidu uplašeni zbog govora mržnje predsednika lokalnih radikala

"Sramota je da takva osoba bude pokrajinski poslanik"

25. avg 2017

Pojedini građani hrvatske nacionalnosti u opštini Šid požalili su se danas da se osećaju ugroženima, nakon što je predsednik lokalnog odbora Srpske radikalne stranke i pokrajinski poslanik Vojislav Kulačanin na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk objavljivao „poruke mržnje“.

Jedan građanin, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je agenciji Beta da se kao građanin Šida i pripadnik hrvatske manjine oseća ugroženim i da je sramota da osoba poput Kulačanina predstavlja građane Šida, a drugi koji je takođe želeo da ostane anoniman da ga objave poput Kulačaninove podsećaju na vreme kada su radikali organizovali progon Hrvata iz Srema, početkom devedesetih godina prošlog veka.

Građani su želeli da ostanu anonimni jer se, kako su naveli, plaše za svoju bezbednost.

Šid pretnje HrvatimaKulačanin je juče skinuo spornu objavu sa svoga Fejsbuk profila, ali su građani pre toga napravili fotografije (skrinšot) te objave.

„Večeras u Šidu nastupa Hrvatsko kulturno umetničko društvo, kada će Srbi imati ista prava u Hrvatskoj?“, napisao je Kulačanin 14. avgusta, a odmah potom u komentarima napisao: „Spremte se, spremte četnici“, da bi sledeći komentator dodao: „Bacajte bombe, četnici“.

Na Fejsbuk profilu Kulačanina, između ostalog, nalazi se i objava „Jovan Dučić – Zakržljala raso! Pesma o Hrvatima (Sinu tisućljetne kulture)“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga