Pojačava se bunt u DS zbog kadrovanja Dragoslava Petrovića

Petrović kadruje od Banovine i Univerziteta do marginalnih hotela

25. nov 2013

Komisija koja treba da odredi tri najozbiljnija kandidata od onih koji su konkurisali za izbor direktora Voda Vojvodine uskoro bi svoj predlog trebalo da uputi resornom pokrajinskom sekretaru Goran Ješiću na dalje odlučivanje, saznaje 021.

Kako nam je potvrdio Ješić, Komisija je dopunjena novim članovima u sredu i kada pregleda pristigle prijave i uputi mu predloge, on će od tri predložiti jednog kandidata Vladi Vojvodine koja donosi konačnu odluku. Podsetimo, Vlada Vojvodine je u junu imenovala stalne članove komisije za izbor direktora u tri pokrajinska javna preduzeća, među kojima su i Vode Vojvodine.

Kandidati za direktora su Ljubiša Etinski, Saša Pašić, Emil Popović, Sanja Pantelić Miralem, Mirko Adžić, Zoran Delić, Milomir Karanović i Marko Bajčetić. Izvor Radija 021 iz Banovine kaže da u „drugi krug“ sigurno ide sadašnji vd Mirko Adžić.

Naš izvor smatra da je najverovatnije da će Adžić ostati direktor jer njega gura Dragoslav Petrović, siva eminencija vojvođanskog DS. Adžić je diplomirao na Fabus-u i u februaru je kao v. d. postavljen umesto Atile Salvaija.

Pre Voda Vojvodine bio je direktor specijalne bolnice za rehabilitaciju „Termal“ u Vrdniku gde je došao iz Minakve (Minakva je u vlasništvu porodice Bogićević koju su na prošlim izborima optuživali da je stajala iz stranke „Socijalna pravda i udruženi penzioneri“, a prvi na listi za Novi Sad bio im je upravo Adžić. Prema saznanjima 021, glavni koordinator tog jednokratnog projekta, odnosno partije koja je na izborima podržala DS i uzela deo penzionerskih glasova SPS-u bio je Dragoslav Petrović).

Petrovićevom nametanju Adžića za vd direktora Voda Vojvodine suprotstavio se još u februaru Goran Ješić smatrajući da je kao resorni sekretar za vodoprivredu odgovoran za to preduzeće i da bi na mestu direktora morao da bude stručan čovek od njegovog najvećeg poverenja. Međutim, nejasno je da li se njegov stav od tada promenio i koga će sada podržati. Spekulisalo se da je Aleksandar Nikolić taj koga želi Ješić, čovek nesporne stručnosti iz samog preduzeća, ali njegove nema među pristiglim prijavama.

Inače, profesor Dragoslav Petrović uzrok je velikog nezadovoljstva u okvirima vojvođanskih demokrata. Čoveku koji vedri i oblači počeli su da se suprotstavljaju iole uticajniji kadrovi koji drže do integriteta, kaže izvor Radija 021.

Petrović kadruje od Banovine i Univerziteta do marginalnih hotela, a na pitanje – koliko će još dugo voditi glavnu reč u vojvođanskom DS-u naš izvor nije imao odgovor. Samo je dodao da to prevashodno zavisi od Pajtića koji mu se još nije suprotstavio.

Dragoslav Petrović (1939) je već treći mandat na čelu pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnološki razvoj. Ujedno je potpredsednik Vlade Vojvodine i član Političkog saveta DS. Pre demokrata bio je u Reformistima Vojvodine. Dva puta je pretučen, ali do danas nije poznato, bar ne zvanično, ko ga je i zašto tukao.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga