Pojačane mere zaštite u novosadskim školama i vrtićima

Ukoliko se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu

21. nov 2020

U cilju sprečavanja širenja virusa korona danas je preduzeće „Ciklonizacija“ iz Novog Sada nastavilo detaljnu dezinfekciju novosadskih škola i vrtića.

Kako je saopšteno, u osnovnim školama virusom korona zaraženo je 36 učenika i 107 zaposlenih, a 850 učenika i 96 zaposlenih su u izolaciji. U srednjim školama, gde se svake druge nedelje nastava realizuje onlajn, zaraženo je 111 učenika i 43 zaposlenih, dok je u izolaciji 359 dece i 50 zaposlenih.

Saopšteno je i da su uprave svih novosadskih osnovnih i srednjih škola su u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i u skladu sa njihovim merama i preporukama one i postupaju.

Ukoliko se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu u trajanju od 14 dana, a ukoliko ima više zaraženih, u dva ili više odeljenja jedne smene, ista smena prelazi na onlajn nastavu na 14 dana.

U poslednjih nedelju dana na koronavirus je bilo pozitivno troje dece koja idu u vrtiće Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Pomor
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga