Poezija na mađarskom i srpskom

U novosadskom kafeu Izba u četvrtak 25. februara u 20 časova

22. feb 2016

Na trećoj po redu poetskoj večeri novosadske manifestacije traNSporteri – poezija na jezicima! (traNSzportőrök – többnyelvű költészet!) svoju poeziju na srpskom i mađarskom govoriće Vitomirka Vita Trebobac, Orcsik Roland, Oláh K. Tamás i Bojan Samson.

„Ideja za organizaciju kontinuiranih poetskih večeri na kojima se govori poezija na lokalnim jezicima rodila se u MaTerra Mestu, novosadskom klubu koji je postojao godinu dana i u kojem se, tokom tog kratkog vremena, okupilo mnoge struje“, istakla je, danas, moderatorka Jelena Anđelovski promovišući poetske večeri na konferenciji za novinare u Medija Centru Vojvodine.

Treća poetska večer održava se u novosadskom kafeu Izba u četvrtak 25. februara u 20 časova u organizaciji Materre Mesta, Udruženja „Kružok Most” i Izdavačkog zavoda „Forum”.

„Nakon čitanja poezije, sledi razgovor o sili pisanja poezije, o prevodu, o razlozima (ne)susretanja mnogih jezika našeg regiona, o aktivnom tekstu, o solidarnosti među piscima/spisateljicama i solidarnosti uopšte“, istakla je Anđelovska.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga