Podstanar sa kućom od 400 kvadrata

Bela Kurina, član novosadskog Gradskog veća, za dva meseca uspeo da udvostruči vlastitu imovinu, piše "Blic"

10. avg 2013

Sudeći po imovinskoj karti novosadskih funkcionera, Bela Kurina je u momentu kada je obavljao funkciju člana Upravnog odbora JP Sportski i poslovni centar „Vojvodine“ (SPENS), u avgustu 2012. godine prijavio da poseduje kuću od 200 kvadrata.

Samo dva meseca kasnije po stupanju na funkciju gradskog većnika, Kurina je prijavio da ima kuću od 400 kvadrata. Iako su to zvanični podaci, dostupni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, koje prijavljuju funkcioneri lično, Kurina demantuje da poseduje kuću od 400 kvadrata.

– Nije istina da imam kuću od 400 kvadrata, niti da sam za dva meseca dogradio još 200. Davno sam počeo gradnju jedne kuće koja ostala nedovršena, a kada sam se pre par godina razveo od žene, druga kuća je pripala njoj. Pošto je moja nedovršena, živim kao podstanar – rekao je Bela Kurina.

Osim dvostruko veće kvadrature kuće, za samo dva meseca Kurina je uvećao i zemljišni posed. Tako je u avgustu posedovao šest ari, a dva meseca kasnije, 6,3 ara njive.

U javnosti se nedavno spekulisalo da Kurina namerava da podnese zahtev za dobijanje stana od grada, te da je zbog toga kuću prepisao na bivšu suprugu, a li o tome nem zvaničnih potvrda.

– Ukoliko nije vlasnik kuće, onda bi mogao da ispunjava uslove za dobijanje stana. Imao bi osnov za dobijanje stana i u slučaju da je kuću otuđio i prepisao na nekoga drugog, ali pod uslovom da je od tada prošlo više od dve godine – objasnio je Lazar Škorić, član Gradske komisije za dodelu stanova.

Nedavno je utvrđeno da Bela Kurina vodu nije plaćao od 2011. godine. Gradska uprava za inspekcijske poslove podnela je nalog za isključenje bespravnog vodovodnog priključka u njegovoj kući, u naselju Šangaj. On je objasnio da je 2010. godine podneo zahtev za legalizaciju kuće, te da se naredne godine samostalno priključio na mrežu. U isto vreme „Vodovodu“ je podneo zahtev za priključak.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga