Podrži RTV osudio zastrašivanje novinarke VOICE

Pokret će nastaviti da se zalaže za pravo novinara da slobodno izveštavaju o svim temama koje su u interesu javnosti

25. juna 2016

Pokret “Podrži RTV” oštro je danas osudio zastrašivanje novinarke Vojvođansko-istraživačko analitičkog centra VOICE Maje Živanović i zatražio od nadležnih organa da hitno istraže slučaj, pronađu počinioce i utvrde motive i razloge zbog kojih su je dvojica nepoznatih muškaraca pratili.

Istraživačku novinarku redakcije VOICE Maju Živanović iz Novog Sada u jutarnjim časovima na ulicama grada pratila su dvojica muškaraca, koji su je sačekali ispred zgrade kada je krenula na posao, nakon čega je slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu.

„Praćenje i zastrašivanje novinarke Živanović predstavlja primer da je danas u Srbiji na delu nešto više od pukog pritiska na slobodu medija i da sve podseća na atmosferu iz devedesetih, kada je tadašnji režim čak i ubijao novinare, kako bi ih ućutkao“, upozorili su iz pokreta „Podrži RTV“.

Kako se navodi u saopštenu, pokret će nastaviti da se zalaže za pravo novinara da slobodno izveštavaju o svim temama koje su u interesu javnosti, a posebno o onim temama koje vlast i drugi centri moći u ovoj zemlji pokušavaju da sakriju.

„Važnost opstanka nezavisnog i slobodnog novinarstva biće i jedna od okosnica protesta Podrži RTV, zakazanog za 27. juni u 19 časova ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine“, navodi se u saopštenju pokreta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga