Podrži RTV onemogućen da UO RTV preda poruke građana

Na portirnici rečeno da su im predstavnici UO RTV poručili “da se trenutno bave važnijim pitanjima i ne mogu da se remete”

06. juna 2016

Inicijativa Podrži RTV pokušala je danas da Upravnom odboru Radio televizije Vojvodine (RTV) preda spisak pitanja i poruka koje su im građani uputili nakon smena u tom medijskom Javnom servisu, ali im je na ulazu rečeno da to ne mogu uraditi lično, već da kutije ostave na pisarnici.

Novinarima i aktivistima Inicijative podrži RTV je zabranjeno da uđu u upravnu zgradu i popunu se u kancelarije uprave RTV-a, a na portirnici im je rečeno da su im predstavnici UO RTV poručili “da se trenutno bave važnijim pitanjima i ne mogu da se remete”.

Predstavnici Inicijative su kutije sa porukama ostavili na pisarnici, te im je rečeno da će “odatle Upravnom odboru pošiljka biti prosleđena “redovnim putem”.

Građani su poruke napisali i poslali na poslednjem protestu, održanom 30. maja u Novom Sadu u organizaciji Inicijative Podrži RTV.

Nakon pokušaja predaje poruka UO RTV, predstavnici Inicijative Podrži RTV će od 19 sati učestvovati i na tribini “Građanska samoodbrana” u Nezavisnom društvo novinara Vojvodine, na kojoj su prisustvo potrvdili i predstavnici drugih građanskih pokreta iz više gradova u Srbiji, među kojima i Ne da(vi)mo Beograda.

Građanski pokret Podrži RTV organizovao je do sada dva ulična protesta zbog smena 14 urednika na pokrajinskom javnom servisu koje su usledile ubrzo nakon održanih vanrednih republičkih izbora u Srbiji.

Demonstranti zahtevaju ostavke članova Upravnog odbora RTV-a, kao i preispitivanje odgovornosti Saveta Republičke agencije za elektronske medije (REM).

Pokret Podrži RTV najavio je za ponedeljak, 13. jun, novi ulični protest.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga