Podrška za Liceulice

Magazin Liceulice, jedinstven po tome što ga prodaju socijalno ugroženi građani koji dobijaju od toga deo zarade, apelovao je na najširu javnost u Srbiji da ga finansijski podrži kako bi opstao

31. jul 2016

Magazin Liceulice, jedinstven po tome što ga prodaju socijalno ugroženi građani koji dobijaju od toga deo zarade, apelovao je na najširu javnost u Srbiji da ga finansijski podrži kako bi opstao.

U prethodnih šest godina od osnivanja tog magazina, objavljeno je više od 30 brojeva, na čijoj je distribuciji angažovano više od 200 uličnih prodavaca koji dobijaju 50 odsto zarade od svakog prodatog primerka i to im je jedini prihod.

“A eto danas, kada smo nedvosmisleno dokazali i sebi i drugima da sve ima smisla, da postoje dobre razvojne perspektive širenja naše priče, da smo na par koraka od pune samostalnosti i održivosti, mi se suočavamo sa pretnjom da se ugasimo i nestanemo”, saopštio je magazin Liceulice, koji je do sada funkcionisao po principu fonda stvaranog od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i od upravo u te svrhe uspostavljenih javnih i privatnih fondova.

Prema navodima magazina Liceulice, javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova ostala su mu tradicionalno nedostupna, a izneverili su i donatori kojima je u misiji da podrže takve projekte, ali i neki partneri među kompanijama sa kojima je do sada postojala saradnja.

“Jedino nas nisu izneverili građani koji kupuju magazin od naših prodavaca. Iz dana u dan sve nas je više, ali nažalost još uvek nedovoljno da bismo ‘stali na svoje noge’. Zato vas molimo da nam se pridružite što pre i u što većem broju i da kao individualni donatori podržite Liceulice, jer Liceulice i jeste tu da slavi i afirmiše solidarnost”, saopštio je taj magazin koji doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika ugroženih kategorija stanovnika nudeći im podršku, ohrabrenje i posao po principu široko rasprostranjenog u svetu sistema distribucije uličnih novina.

“Kada sretnete naše prodavce verovatno i ne razmišljate o tome koliko je ljudi uključeno u stvaranje kvalitetnog magazina, verovatno i ne razmišljate koliko je truda, vremena i novca uloženo da bi naši prodavci bili na ulicama, da bi imali priliku da rade i zarade (50% od svakog prodatog primerka), da budu dostojno predstavljeni javnosti, da imaju radnu odeću, dozvole, obezbeđena prodajna mesta, dnevnu podršku i još mnogo toga”, naveo je magazin Liceulice.

Podršku je moguće pruziti doniranjem bilo koje sume – jednokratno ili svakog meseca, kroz pretplatu, kupovinom majice Liceulice, ali i širenjem apela za pomoć.

Cena za 6 brojeva je 900 dinara + 100 dinara ptt troškovi, a može se izvršiti na račun: Erste banka 340-11006764-87 (svrha uplate: Podrška magazinu Liceulice, korisnik: Liceulice, Svetozara Markovića 42a, 11000 Beograd).

Potrebno je poslati redakciji potvrdu o uplati novca i adresu za slanje magazina (na redakcija@liceulice.org ili u privatnoj poruci na Fb strani Liceulice)

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga