Podrška smenjenim urednicima pojedinaca sa Odseka za medijske studije

Podrška sadašnjim i bivšim studentima, koji su od RTV-a napravili javni servis

21. maj 2016

Ukupno 12 nastavnika i asistenata sa Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu najoštrije su danas osudili, u svoje lično ime, smene urednika i novinara koje su proteklih dana organizovane na Radio-televiziji Vojvodine (RTV).

„Podržavamo brojne koleginice i kolege, a posebno naše bivše i sadašnje studentkinje i studente novinarstva, u njihovom zahtevu da što pre dobiju jasno i precizno objašnjenje zbog čega su preko noći udaljeni sa dosadašnjih pozicija“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodali su da su u proteklih nekoliko godina, sledeći najviše profesionalne i etičke principe i otvarajući medijski prostor za različite glasove, upravo oni bili ti koji su približili RTV standardima javnog servisa.

„Upozoravamo da način na koji su smenjeni sa svojih dosadašnjih pozicija predstavlja grubo narušavanje integriteta celokupnog pokrajinskog javnog medijskog servisa i da će ovim činom najviše biti oštećeni građani. Politizacija javnog servisa udaljava nas od medijskog profesionalizma, kojem pokušavamo da podučimo naše studentkinje i studente, i približava dobro poznatim manipulativnim strategijama iz bliske prošlosti“, piše u saopštenju.

Saopštenje je potpisalo 15 od 17 zaposlenih na Odseku za medijske studije: Jelena Kleut, Brankica Drašković, Dinko Gruhonjić, Norbert Šinković, Dragana Prodanović, Vukašin Živaljević, Smiljana Milinkov, Jaroslav Kovač, Dubravka Valić Nedeljković, Dejan Pralica, Vladimir Barović, Karlo Bala, Zlatomir Gajić, Ivana Simovljević  Jokić i Zoltan Geler.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga