Podrška osnivanju Fonda za energetsku efikasnost

Pre formiranja Fonda potrebna zajednička kancelarija za energetski menadžment

21. nov 2013

Pokrajinska sekretarka za energtiku i mineralne sirovine Nataša Pavićević Bajić podržala je danas inicijativu opština Alibunar, Bela Crkva, Vršac i Plandište, da na nivou ove četiri opštine bude formiran Fond za energetsku efikasnost.

Pavićević Bajić je na sastanku sa predstavnicima opština i predastavnicima GIZ-a za Srbiju kazala da je pre formiranja Fonda za energetsku efikasnost potrebno otovriti zajedničku kancelariju za energetski menadžment.

“Inicijativa za formiranje fonda za enrgetsku efikasnost na nivou više opština je izuzetno dobra. Najkvalitetniji put poslovanja je formiranje zajedničke kancelarije, koja će okupiti stručnjake sa najvećim znanjem i iskustvom iz ove oblasti, kako bi mogli da isprate sve zahteve u odnosu na Zakon o efikasnom korišćenju energije”, kazala je Pavićević Bajić.

Ona je istakla da osnivanje kancelarije za energetski menadžment pomaže izradu kvalitetnih projekata i olakšava rad Pokrajinskog sekretarijata za eneregtiku i mineralne sirovine u podršci tim projektima.

“Tako konkretnije i brže možemo da podržimo i rad kancelarije i projekte kancelarije, a građani će u najbržem roku moći da osete prve efekte energetske efikasnosti”, istakla je Pavićević Bajić.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga