Podrška Exita Nišvilu

Novosadski festival Exit podržaće Nišville džez festival iz Niša koji se suočio sa finansijskim problemima zbog znatno manje državne podrške nego prethodnih godina

04. jul 2013

Novosadski festival Exit podržaće Nišville džez festival iz Niša koji se suočio sa finansijskim problemima zbog znatno manje državne podrške nego prethodnih godina.

Sa festivala Nišville, koji će biti održan od 15. do 18. avgusta, na Fusion bini Exita na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće 12. jula niški ska pank bend Proces i fank džez sastav Krembou.

Krembou će nastupiti i na Sajmu omladinskog turizma “Youth Fair”, u sklopu zagrevanja za Exit, koji će biti održan od 8. do 14. jula.

Predstavnici novosadskog i niškog festivala izrazili su zadovoljstvo novouspostavljenom sarađom.

Predsednik Upravnog odbora Exita Dušan Kovačević izjavio je da je Nišville, kao i Exit, od nacionalne i međunarodne važnosti za Srbiju.

“Pored promocije muzike, stranih i domaćih izvođača, promoviše i toleranciju, edukaciju mladih, i postavlja bitan stub u izgradnji sistema vrednosti naše zemlje”, rekao je Kovačević za Nišville.

Direktor Nišville džez festivala Ivan Blagojević je uzvratio je pohvalama na račun Exita.

“Stvaranje brendova u kulturi je težak i mukotrpan posao. Srbija nije tako bogata brendovima da bi ih se lako odricala. Upravo država i lokalna samouprava imaju višestruke koristi od od ovakvih manifestacija kroz indirektno oporezivanje svih onih koji zarađuju oko festivala. I Exit i Nišville promovišu evropske vrednosti kulture i tolerancije predstavljajući svetski priznate izvođače ne zapostavljajući ni svoju tradiciju angažovanjem kvalitetnih domaćih umetnika”, rekao je Blagojević i izrazio zahvalnost Exitu na podršci opstanku festivala Nišville.

Među izvođačima Exita najavljeni su Nick Cave and The Bad Seeds, Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popovic, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong…

Među novim imenima na glavnoj bini Exita najavljeni su ovih dana i GBH, Alice Russell, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir.

Organizatori Exita skrenuli su pažnju publici na pojavu preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, pa su apelovali na sve posetioce da ulaznice za Exit kupuju isključivo na zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica.

Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć, jer je iskjučivo validna festivalska baza podataka. Podaci iz Exitove baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

Trenutna cena petodnevne ulaznice je 6.990 dinara, a važi do 9. jula do ponoći, posle čega će dostići finalnu cenu od 11.990 dinara. Jednodnevne ulaznice su u prodaji po ceni od 2.990 dinara do 9. jula u ponoć, dok će na dan festivala biti skuplje.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga