Podnet zahtev za ekshumaciju tela Davida Dragičevića

Davor Dragičević: Pre godinu dana smo David i ja bili zajedno, danas je on pod zemljom, ja van zemlje

13. feb 2019

Roditelji Davida Dragičevića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, predali su putem advokata zvanični zahtev za ekshumaciju tela ubijenog sina.

„Danas smo zvanično predali zahtev u opštini Banjaluka za ekshumaciju našeg, krvnički ubijenog, sina Davida“, objavila je Suzana Radanović na Fejsbuk stranici grupe „Pravda za Davida“.

David Dragičević, ubijen u martu 2018. godine, trebalo bi da bude ponovo sahranjen u austrijskom gradiću Viner Nojštat, gde su roditelji već uzeli grobno mesto.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Radjen u naselju Lauš, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Oni tvrde da je zbog toga 26. marta prošle godine održana konferencija za novinare visokih funkcionera MUP RS koji su naveli da se David Dragičević u noći nestanka prvo potukao s grupom mladića, potom opljačkao kuču porodice Rađen, a onda „zadesno“ završio u Crkveni.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo droga.

Takođe je naknadnim veštačenjem utvrđeno da DNK Davida Dragičevića uopšte nije pronađen u i oko navodno opljačkane kuće porodice Rađen.

Od 26. marta su se na Trgu Krajine u Banjaluci svako veče, do 30. decembra prošle godine, održavali skupovi „Pravda za Davida“, na kojima je zahtevano otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

MUP RS je 31. decembra zabranio sva okupljanja grupe „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine, a od tada se građani okupljaju u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci, gde pale sveće za ubijenog mladića.

Davidov otac, Davor Dragičević, od 30. decembra, posle poslednjeg velikog skupa „Pravda za Davida“ i protestne šetnje, nije se više pojavljivao u Banjaluci, a nedavno je objavio da se sklonio na slobodnu teritoriju, u jednu od zemalja EU.

Policija RS je protiv, poslanika PDP-a u parlamentu RS Draškom Stanivukovićem i članom grupe „Pravda za Davida“ Željkom Dabićem, podnela krivičnu prijavu za pokušaj navodnog „državnog udara“.

Od 30. decembra prošle godine do danas policija je nastavila da privodi i saslušava članove grupe „Pravda za Davida“, zabranjujući svako dalje okupljanje veće grupe na Trgu Krajine.

Davor Dragičević: Pre godinu dana smo David i ja bili zajedno, danas je on pod zemljom, ja van zemlje

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, objavio je na Fejsbuk grupi „Pravda za Davida“ da su on i njegov sin pre godinu dana bili zajedno, a da je danas David „u zemlji, on van zemlje“.

„Pre godinu dana imali smo jedan drugog, kuću, cuku, zagrljaj, poljubac, osmeh tvoj, najdraži na svetu. Ti si sad u zemlji, ja van zemlje. Dušmani te ubiše, mene još nisu“, napisao je Davor Dragičević.

Navodeći da su „ubice sa svojom decom“, a on bez svoga sina, Davor Dragičević je rekao da „ne može“ da živi bez sina Davida.

„Znaš da te tata voli. Evo, i godina dana će kako mi te nema, nema te ni da dođeš u san. Ja svoj put znam, sine moj. Tata sve zna. Uzeli ste mi Đakca, uzeću vam sve“, napisao je Davor Dragičević.

(Beta/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga